dinsdag 10 mei 2011

De rust is weer een beetje terug

Na de lichte paniek van zondagavond, en de hectiek van gister, was het vandaag een heerlijk rustig dagje. Wat kan dat een mens goed doen zeg!!

Gister in het ziekenhuis was weer pittig. Pittig omdat je enerzijds 'bang' bent voor de resultaten van de botscan, maar ze anderzijds zoooo graag wilt zien. En omdat we toch naar de specialist moesten ivm de koort en het ziekenhuisbezoek zondagavond. Dr. Zonneberg vond de longen goed klinken, dus dat was fijn. Wel is er een foto gemaakt van de longen om goed te kunnen beoordelen of het nou wel of niet een longontsteking is. Het is er geen. Meer. Want er waren wel duidelijke sporen zichtbaar van een flinke infectie, maar die was al aan het afnemen. Dus de antibiotica die Patrick al een tijdje slikt, begint eindelijk zijn werk te doen. En er was ook nog iets bovenin zijn long te zien, iets soort van ronds, maar niet helemaal. Een cyste, maar dan zonder vocht. Voor ons in ieder geval niet te bepalen wat het was. En dat is dan gelijk het nadeel van een foto of een scan: je ziet altijd dingen die je verwacht, maar ook weer onverwachte dingen. En die moeten dan weer geinterpreteerd worden, dus dan weet je eigenlijk nog niks. Heb je alleen maar meer vragen.

Anyway. Verder stond ook de botscan nog op het programma. Het blijven liggen op zijn rug ging redelijk, lang leve de pijnstilling. Helaas waren er geen monitoren, dus konden we niet meekijken. Maar er zijn extra opnames gemaakt van zijn ribben, dus daar zullen dan wel wat uitzaaiingen zitten. Nou ja, we horen het binnenkort. De specialist vond het niet zo relevant allemaal, maar wij willen natuurlijk wel graag weten hoe de vlag erbij hangt. Voor het ziekenhuis was de scan nodig om de dosering te kunnen bepalen. En zodra die bepaald is, kan het spul gemaakt worden en krijgt Patrick zijn gewenste behandeling.

Was het maar vast zover. Hoewel het nu dus echt weer een stuk beter gaat. Hij is nu zelfs even schroefjes kopen bij de gamma. Het kan snel gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten