zondag 13 maart 2011

Groen!

Vandaag zijn er flinke meters gemaakt in het nieuwe huis. Beneden zijn de muren geverfd en staat het houtwerk in de grondverf. En boven hebben Joyce, Lot en ik het muurtje in Jasmijn haar kamer behangen. Het duurde íets langer dan het geplande uurtje (we zijn bijna drie uur bezig geweest met 5 banen behang, maar gezellig was het wel ;-))
En de beneden muur is groen geverfd. Heel spannend, omdat het toch wel echt groen is. Maar het is prachtig geworden!! Bekijk hieronder de fotootjes maar!! Nog 5 dagen en dan gaan we verhuizen...FamilieportretJasmijn tekent graag. Maar het heeft heel lang geduurd voordat wij er ook een beetje in konden herkennen wat zij bedoelde. Zo kregen we oneindig kleurwerken mee van de crèche waarop in het wilde weg wat gekrast was, zo leek het. Maar niets was minder waar. Dan was het een storm. Of een ballerina die rondjes aan het draaien was. Of een ... tja, verzin het maar.

Eind januari tekende Jasmijn vanuit het niets een koppoter. Een goed gelukt - en duidelijk herkenbaar - poppetje. Patrick en ik waren gewoon een beetje trots. En een week later kwam ze met een krokodil thuis. Een groene, met een staart en een bek. Met tanden. En puntjes op zijn rug. En vier poten. We hoefden niet eens te vragen wat het was. Dus wij wéér trots.
Maar sinds gister zijn we uber trots. Jasmijn heeft een portret getekend. Van ons (zie foto bovenaan). En we hebben een lijf en daaraan zitten armen en benen. En we hebben een voorhoofd en een kin. En ik heb lange haren en Patrick niet. Én ik heb oorbellen. Wat is ze knap he, onze dochter!

Aan creativiteit overigens geen gebrek. Vandaag heeft ze Thijmen als baby erbij getekend. Met een hele grote piemel. En een tekening van haarzelf was een beetje mislukt. Drie borsten was toch écht te veel... Dus daarna is ze maar een heleboel speldjes in haar haar gaan doen. Bloemetjes speldjes, speldjes met een vlinder en een lieveheersbeestje, nog meer bloemetjes en een speldje met zwarte piet en een vis (de vis kon zwarte piet weer naar Nederland brengen). Toen ze klaar was zater er zo'n 15+ speldjes in haar haar. 'Mam, kijk', zei ze 'een weilandje op mijn hoofd!'