donderdag 31 maart 2011

Ascheid nemen van het JM tijdperk...

Vandaag zijn Jasmijn en Thijmen voor het laatst naar de crèche in Amsterdam geweest. Jasmijn omdat ze vanaf maandag naar school gaat, en Thijmen omdat hij vanaf maandag hier naar de crèche gaat.
En wat voelt het gek... Ik word er bijna een beetje sentimenteel van. Er is toch een tijdperk voorbij. Een tijdperk van lieve leidsters die goed voor onze kindjes gezorgd hebben. Het is altijd maar weer de vraag wat je ervoor terugkrijgt, al heb ik er na het wennen van Thijmen best een goed gevoel over.

Dat sentimentele zat overigens wel voornamelijk bij mij en bij de leidsters. Oké, Jasmijn was heel verdrietig toen we weg gingen, maar dat zal toch met name de vermoeidheid van een dag in het middelpunt van de belangstelling staan - want overmorgen jarig, dus trakteren - zijn. Thijmen die had het er duidelijk moeilijker mee, al denk ik dat dat voor een groot deel projectie van de leidsters is. Monique die hem ongeveer de hele dag op schoot heeft gehouden en Chantal die nu en dan even langs kwam en vanmorgen écht moest huilen.

Nou ja, de Johanna Margaretha is voorbij. Ben benieuwd hoe het vanaf maandag gaat lopen...