dinsdag 26 april 2011

Hoesten 2

Oke, nu heb ik Patrick dus aangestoken. Gelukkig heeft hij geen kinkhoest (is ook niet meer besmettelijk), maar hij moet wel de hele tijd hoesten. En dat is ECHT heel erg vervelend als je rugwervels en je ribben pijn doen door de tumoren.

Dus ook Patrick is vandaag maar even naar de huisarts geweest. Die leren we zo tenminste wel wat beter kennen ;-) En zijn longen klinken gelukkig nog schoon, maar toch heeft hij een antibiotica kuur gekregen, preventief. Hopelijk werkt het snel, want vanavond moet hij toch wel veel kuchen en hoesten hoor. Het is gewoon een beetje gemeen.

En dat is natuurlijk geen manier om morgen je verjaardag te vieren...

Hoesten

Na de 'ramp'dag van afgelopen vrijdag had ik 's middags toch maar even een afspraak gemaakt met de huisarts. Ik was nl. al een paar weken heel erg aan het hoesten en het ging niet echt over. Diagnose: verwaarloosde bronchitis die is uitgemond in een lichte vorm van kinkhoest.

Kinkhoest??? Daar ben ik toch ooit tegen ingeënt??? Nou ja, het blijkt dat kinkhoest weer een beetje terug is, en dat het een andere variant is dan die waartegen ik 100 jaar geleden ben ingeënt. Klinkt logisch. Alleen een beetje balen dat ik voor een behandeling direct naar de huisarts had gemoeten; in ieder geval binnen 2 weken. En dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Dus nu is het afwachten en aankijken geblazen. En zou het binnen 100 (!! ja echt HONDERD!!) dagen minder moeten zijn. Bizar.
Gelukkig wel wat codeine pillen gekregen voor 's nachts, waardoor ik in ieder geval beter slaap. En daardoor voel ik me inmiddels wel weer een stuk beter. En die 100 dagen? Ik ga proberen het in een stuk minder te doen!!