maandag 9 mei 2011

Super weekend, maar toen...

Wat is Nederland toch een leuk land, zeker met al dat mooie weer wat we de laatste tijd om onze oren geslagen krijgen.

Zaterdag heerlijk in de tuin (oude stijl) doorgebracht. De kindjes vonden het wel heel warm, die zochten toch wel regelmatig de verkoeling van het huis. Ondanks het badje buiten. Over een week of 2, als de tuin nieuwe stijl klaar is, dan wordt het wel een stuk beter. Gras is toch hopelijk minder warm (in ieder geval aan de voetjes ;-)). Anyway, heerlijk de dag afgesloten met een bbq. Wat hebben we toch een lekker huis & tuin!

En vandaag weer een dagje tennisclub. Het blijft een uitdaging om enigszins op tijd op de tennisclub te zijn. Vandaag is het dus weer niet gelukt. Maar bepakt en bezakt was ik er uiteindelijk wel. De kindjes hebben het weer fantastisch gedaan. Die struinen en banjeren de hele dag lekker rond. Thijmen heeft continu een tennisracket in zijn ene hand en een tennisbal in zijn andere. Heerlijk om te zien.
Ik heb lekker gespeeld (voor het gebrek aan ritme, maar dat is mijn eigen schuld) en Krista en Patrick kwamen ook nog even langs. Dat is toch echt wel super. En hij genoot ook en is naar huis gegaan toen hij het koud kreeg.

En dan zijn we nu uitgekomen bij de 'en toen ...'

Vlak voordat ik weg reed bij de tennisclub belde ik even naar Patrick. Of hij de oven vast aan wilde zetten voor de pizza's. Maar toen gaf hij aan dat hij weer koorts had en in bed lag.
Bij thuiskomst zijn het geen pizza's, maar tosti's geworden. En toen ik Thijmen en Jasmijn in bad/bed heb gelegd, hebben we opnieuw Patrick's temperatuur gemeten. 40.2. Dat is toch wel aan de stevige kant, dus toch maar even de huisartenspost gebeld. De dienstdoende arts wilde Patrick toch wel even zien. Hij wilde Patrick eigenlijk laten opnemen om te achterhalen waar de koorts vandaan komt.
Nou ja, snel naar de buren om te vragen of zij even met de babyfoon op konden passen. Gelukkig kon dat.
Om 22.00 uur waren we bij de huisartsenpost en daar zijn we gelukkig snel en kundig geholpen. De arts vermoedt een dubbele long(vlies)ontsteking en wilde eigenlijk dat Patrick zou blijven. Maar hij realiseerde ook dat de botscan, die voor morgen gepland staat, toch ook wel heel belangrijk is. Daarom mocht Patrick wel gewoon naar huis, en nou maar hopen dat het niet slechter gaat. Hij heeft een aanvraag gedaan om morgen ook nog even een foto van de borstkas te laten maken, zodat er duidelijkheid komt mbt de longontsteking.
Dat is dus weer een behoorlijke domper en maakt de dag van morgen dus nog spannender...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten