dinsdag 11 januari 2011

Uitslag

Zoals gezegd vandaag naar het ziekenhuis. Het begon al goed, not. Thijmen bedacht vannacht om 1 uur dat hij wel genoeg geslapen had en hield dat vol tot 3.30 uur. Niet relaxed. Helemaal niet als je zoals Patrick om 6.15 uur op moet staan om op tijd voor de CT scan in het ziekenhuis te zijn. Zou hij onze onrust gevoeld hebben, of had hij gewoon een off-night??

Anyway. Eerst CT scan, daarna bloedprikken en daarna wachten. Tot kwart over 1, want toen waren we aan de beurt. Eerst is naar het bloedbeeld gekeken. Dat was matig redelijk, maar goed genoeg voor de voglende kuur. Zeker goed genoeg als je weet dat het bloedbeeld vandaag op het slechtst zou zijn naar de chemo. Dus de afspraak voor de volgende kuur is gemaakt: maandag 24 januari. In dosering wordt de chemo nog wat zwaarder, maar dat was ook verwacht. 'Fijn' dus dat het kan...
De arts had een overzichtje van alle bloedwaarders van het afgelopen jaar. Daarop was duidelijk te zien dat het in december/januari 2010 heel slecht was, richting de zomer beter werd en na de zomer weer slechter.

Daarna gekeken naar de scans (vandaag afgezet tegen mei 2010). Daarop was duidelijk te zien dat de lever goed reageert op alle behandelingen. In omvang wordt hij weer kleiner en het percentage werkend leverweefsel wordt groter. Dat klopt dus wel met de toegenomen leverkwaliteit en energie. Echt een hele positieve - en ook wel onverwachte/onwerkelijke - ontwikkeling. Daarna nog even de rug en wervels op de scan bekeken. En die zagen er eigenlijk wel heel slecht uit. Een flink aantal grotere en kleinere tumoren die zelfs ik op de scan kon herkennen. Het enige wat we kunnen hopen is dat de chemo daar wat tegen aanricht... Natuulijk was het niet onverwacht, maar om het dan toch zo op een scan te zien, dat is toch wel een ander verhaal. Terug in de auto zijn Patrick vrij nuchter 'Het voelt soms net zoals het er uit zag,' en dat zegt natuurlijk ook wel veel...

Nou ja. maandag 24 januari - in de week van onze verhuizing - start Patrick met chemo 2. Hopen dat ook deze kuur meevalt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten