dinsdag 4 januari 2011

De rust is wedergekeerd!

Het is stil in huize VM. Jasmijn is logeren bij oma Margriet. Thijmen ligt lekker te slapen. Ik voel me weer helemaal oké. En ook met Patrick gaat het redelijk goed. De rust is wedergekeerd.

Chemo 1 is achter de rug. En het is zelfs een beetje meegevallen. Natuurlijk is Patrick wel een stuk vermoeider, maar hij is nog niet doodop. En bij vlagen is hij ook wel misselijk, maar zeker niet de hele dag. En met medicijnen is het ook best goed te onderdrukken. De eetlust is redelijk (in ieder geval een stuk beter dan voor de chemo). Voorzichtig zijn we een beetje positief.

Maar wel voorzichtig. Want hoewel kuur 1 net voorbij is, schieten mijn gedachten nu al vooruit naar kuur 2. Afhankelijk van het bloedbeeld is die waarschijnlijk ergens in de laatste week van januari. Vorige keer viel de eerste kuur ook relatief mee. De tweede was zwaarder; in dosering en in ervaring. Helemaal omdat er dan natuurlijk ook al een voorgeschiedenis is. Nu zal dat waarschijnlijk weer zo gaan. Niet helemaal handig met de ophanden zijnde verhuizing, maar dat is echt van ondergeschikt belang. Bovendien doen de verhuizers zo ongeveer alles, dus dat komt wel goed.

Nou ja. Eerst maar gewoon genieten van het nu. En voor nu is het meegevallen. Kuur 2 zien we wel als het zover is. En morgen komt Jasmijn weer thuis. Dan is het weer gedaan met de rust ;-) En dat is ergens maar goed ook, want die kleine wervelwind houdt ons met onze voeten op de grond en dwingt om niet te ver vooruit te kijken. En dat is precies wat ik in ieder geval nu nodig heb!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten