dinsdag 18 januari 2011

Bon giorno!

We zijn weer thuis. Gister al. Wat was het heerlijk! En wat lijkt het na een middagje kinderen en een dagje werken al weer lang geleden. Maar wat was het leuk!!

Van de cultuur hebben we niet echt veel meegekregen. Op het moment dat we de Duomo wilden beklimmen, was de kassa nog niet open. Dus dat was overmacht. We hebben er wel even voorgestaan. Verder zijn we vooral lángs een heleboel attracties gelopen. De shop-, eet- en drinkcultuur, daar hebben we gewoon iets meer ons best voor gedaan.

Wer-ke-lijk heer-lijk gegeten. Benedetto! Waarom kan dat nou niet in Nederland? Na aankomst lekker een late lunch genoten in het molto costoso shopcentrum waar de ateliers van Dior, Prada, Gucci en Alexander McQueen zich in rap tempo af wisselden. Dat we een goede plek hadden uitgekozen, bleek al snel toen Felipe Massa binnen wandelde (wat is 'ie piccolo!). Het was alleen even schrikken toen de rekening kwam; dus dát bedoelde iedereen met dat Milaan zo duur is. Nou ja, troppo mala. Daarna lekker een rondje door de stad gebanjerd op zoek naar een sala da tè om wat warms te drinken en een lekker taartje te eten. Daarna weer naar buiten op zoek naar een leuke bar voor de avond. Mooi concept in Milaan: tussen 18.00 - 21.00 uur zijn tutti drankjes ca. 8 euri en mag je onbeperkt eten van het buffet op de bar. Dit kan in de zgn. aperitivobars. Heerlijk genoten van cocktails en baco'tjes. En o ja, dat lekkere eten dus. Zie hier de schade van een piccolo momentaneamente winkelen. En dat was pas middag 1...

Zondag meer van hetzelfde, maar nóg molto meglio gegeten. Bruschetta, salade capri, gelatti. Hmmmm. En dit was onze antipasto op zondagavond. En per gerechtje werd de maaltijd beter. Insuperabile! Gelukkig waren de winkels op maandag dicht, want anders was ik misschien wel fallimento geweest na drie dagen Milaan! Nu heb ik gewoon heerlijk genoten. Van het gezelschap, de taal, het eten & drinken, het uitslapen, het even lekker alleen maar Michelle-zijn, en de ongecomliceerdheid. Wat mij betreft is dit zeker ripetendo! 

 
Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten